Workschop veilig fietsen, in Don Bosco

Zo’n 50 senioren waren op dinsdag 7 mei j.l. naar CC Don Bosco gekomen voor een informatieve presentatie over

veilig fietsen met de e-bike.
Tijdens deze ‘Doortrappen’ bijeenkomsten leren deelnemers (met een e-bike) het risico op een ongeval te verkleinen door het fietsgedrag en -snelheid aan te passen aan de verkeerssituatie en toestand van de weg.
Goede informatie werd gegeven over de aanschaf en het dragen van een fietshelm. Ter plekke konden diverse helmen gepast en besteld worden. Daarna volgde een fietsronde door Heel met diverse stops met praktische adviezen hoe te handelen bij de betreffende plaatselijke verkeerssituatie.

Wat voor elke e-bikefietser nadrukkelijk werd aanbevolen: het dragen van een goed passende fietshelm is de belangrijkste aanschaf voor een veilige rit met de e-bike.