Verslag Culinaire Fietstocht

Verslag: Culinaire fietstocht 2024

Woensdagmorgen 17 juli stonden er om 11.30 uur 35 fietsers klaar om de uitdaging aan te gaan fietsen voor de culinaire fietstocht. Wij gingen van start in twee groepen naar onze eerste stopplaats bij ‘De Belaeving’ in Helden voor een drankje en om even bij te kletsen. Na een korte pauze werd er weer gefietst door de mooie Heldense Bossen en werd koers gezet naar Baarlo voor onze tweede stop op het beste terras van Nederland hotel-restaurant ‘Centraal’ op de markt in Baarlo voor Koffie-Thee-Cappuccino en een lekker stuk vlaai. Na een iets langere pauze werd er weer verder getrapt langs de mooie Maas  naar Neer voor de derde stop bij ‘Eetwinkel Ambacht’ (Friedessmolen). 

           

Enkele deelnemers kozen voor een iets sterkere consumptie en nadat er weer genoeg leugens waren verteld, ging de route verder voor het diner-buffet bij De Abdij in Horn alwaar nog 14 personen aansloten voor naar alle verwachtingen een heerlijk buffet. De afspraak was dat wij om 18.00 uur zouden eten, maar dat werd al 25 minuten later voordat de soepterrines op tafel kwamen. Daarna werd  het buffet geopend. De eerste dertig personen konden voldoende opscheppen, daarna begon helaas de ellende: de zalm op, broccolie op, de sperzieboontjes op, geen aanvoer van wadges, geen aanvoer van frites, sperzieboontjes werden snijbonen, broccoli kwam niet meer. Alles werd maar mondjesmaat aangevuld. De laatste 20 pers hebben geen volledig buffet meer gehad. We hebben ons ongenoegen duidelijk kenbaar gemaakt. Erg jammer, vooral voor de mensen die dachten  dat ze thuis niet hoefden te koken.
Na een vertraging van 30 minuten werd er toch vol goede moed verder gefietst naar Heel alwaar wij bij ‘Lennys Ijssalon’ aankwamen voor een lekker ijsje met saus en slagroom. Rond 21.00 uur namen wij afscheid van elkaar met de nodige bedankjes en keerde iedereen naar huis met een herinnering aan een  toch wel mooie fietstocht en met geweldig fietsweer.
Ondanks het tegenvallende buffet, waas ’t toch nog eine sjoeene daag.

De werkgroep Wandelen en Fietsen.