Veilig internetten, cybercrime

Op dinsdag 26 maart waren velen van ons aanwezig bij de 2 uur durende bijeenkomst over hoe criminelen op internet te werk gaan. Wat willen ze, hoe herken je hun werk en wat kun je ertegen doen om ervoor te zorgen dat je niet de dupe wordt van deze vorm van criminaliteit. Er was uitleg over wachtwoorden, links in e-mails, berichten via WhatsApp, oplichten via Marktplaats, mails van je bank en de belastingdienst etc. Natuurlijk hoorden we ook hoe je je ertegen kunt beschermen om veilig te kunnen internetten. Onze parate kennis werd in het “Mobiel Media Lab” van de Politie getest met een quiz. 

Je kunt de Powerpoint Presentatie Cybercrime hier downloaden, om deze nog eens rustig te bekijken op je eigen computer. Bekijk ook vooral alle filmpjes die via de presentatie worden getoond.